Aktuellt

Höstvisning i Åkersberga den 13 oktober

25, Sep 2018

Den 13 oktober bjuder vi in till visning på snickeriet i Åkersberga. Mellan 10-14 finns vi på plats och ser fram emot att diskutera just dina småhusdrömmar. Oavsett om du har kommit långt i dina tankar eller bara vill hämta inspiration är du varmt välkommen att kika förbi. Vi bjuder på kaffe!

Maila eller ring oss på 08-758 55 90 för vägbeskrivning.

Hoppas vi ses!

Vi söker dig som vill jobba med småskalig arkitektur och projektledning!

21, Aug 2018

Enkelrum är ett mindre och nytänkande företag som designar, säljer, marknadsför och projekterar små kompakta minihus, till den nordiska marknaden. Vi är en liten och effektiv organisation där alla i företaget är involverade i våra projekt. Vi har en hög servicenivå och höga krav på våra produkter. Just nu söker vi dig som är arkitekt/designer eller har en likvärdig utbildning, gärna har en entreprenörskänsla och säljintresse till vårt spännande företag!

 

På Enkelrum är det aldrig långt ifrån idé till förverkligande och vi letar därför efter dig som både är en lagspelare och har förmågan att ta egna initiativ och se utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta inom flera av företagets funktioner på ett självgående sätt med arbetsuppgifter som bl.a. innefattar; 

 

  • Utveckling och optimering av husmodeller och lösningar
  • Kundanpassade ritningar, 3D visualiseringar och skisser
  • Bygglovsansökningar och bygganmälningar
  • Sälj och nära kontakt med kunder
  • Projektledning

Vi söker dig som har en utbildning inom design/arkitektur och gärna erfarenhet av projektledning. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj och kundrelationer. Det är viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift, van vid adobe paketet samt ritprogram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi tror att du som kommer trivas hos oss är kreativ, social, flexibel och kan ta en ledande roll där det behövs. Har lätt att skapa goda kontakter med kollegor, kunder och leverantörer. Körkort är ett krav då möten hos kunder och lokala leverantörer förekommer. 

Låter det som något för dig?

Kontakta Amanda,  amanda.johansson@enkelrum.se / o70 575 84 30 

Möjlighet till fast tjänst. 

Sista ansökningsdag, 20 September. 

 

inred sommaren

Inred sommaren med linne och svala toner!

17, Jul 2018

Lavender, nyanser av blått och kanske en klick rosa? Nu är det dags att sätta färg på rummet och välkomna den efterlängtade sommaren och värmen. I ett litet rum blir det förutom färgval också viktigt att inreda funktionellt, inte övermöblera och hellre sätta färg på detaljer som är lätta att byta ut, mixa och matcha. Välj en färgskala som passar dig och jobba utifrån den när du inreder ditt enkelrum.

inred sommaren
Sängkläder i 100% linne av märket Dirty Linen och inredningsdetaljer från ROOM Täby Centrum.

Uppdaterad integritetspolicy

25, May 2018

Vi värnar om din personliga integritet på nätet och skyddet för dina personuppgifter är viktigt för oss. Med anledning av den nya Europeiska dataskyddsförordningen som har trätt i kraft finns Enkelrums uppdaterade integritetspolicy att hitta på hemsidan. För att försäkra oss om att du har förstått vilka möjligheter du har att kontrollera och hantera dina personliga uppgifter, så uppmanar vi dig att kolla in vår integritetspolicy.

Ta mig till Enkelrums integritetspolicy!

nyckelfärdigt fritidshus

Nya regler för Attefallshus – Ett steg närmare bygglovsfria 30 kvadrat!

02, May 2018

Today is the day! Boverket har idag publicerat den rapport som utrett huruvida Attefallsregeln, som idag tillåter enskild komplementbyggnad/bostadshus på 25kvm, skall utökas till 30kvm. 

Anledningen till att man valt att undersöka möjligheten till att förändra och utöka regleringen kring Attefallshus är då den inte riktigt gett den effekt som var tanken från början; ge möjlighet till bygglovsbefriade bostäder och på så vis minska bostadskrisen.

Inte helt oväntat, kan resultatet av rapporten tolkas som att Boverket föreslår att regeln utökas. Dagens 25 kvm innebär en boyta på ca. 22 kvm, och ökningen skulle alltså innebära en boyta på ca. 27 kvm. “Det kan göra dem mer attraktiva att använda som bostad” skriver Boverket i sin rapport.

Har du dålig koll på vad reglerna för Attefallshus faktiskt innebär? Läs vårt inlägg som förklarar hur de nya kvadratmetrarna kan disponeras här.

Vad händer nu?

“Nu ska regeringen ta det här vidare. För att ändringen ska träda i kraft behövs riksdagsbeslut. Det finns brett stöd där men kammaren tar inte emot fler propositioner förrän efter valet. Till dess jobbar regeringen på med att få fram en bra proposition.” skriver Bostadsministerns pressekreterare, Carl-Martin Vikingsson.

Enkelrum har idag tre Attefallsmodeller (E20, E25 & E25 Loft) och ökningen skulle innebära att modellen E30 skulle klassas som Attefallshus.

Ni hittar Boverkets fullständiga rapport här.

Öppet hus på snickeriet i Göteborg!

27, Apr 2018

Onsdagen den 9 maj slår vi upp portarna till snickeriet i Göteborg. Passa på att kika förbi om du har frågor och funderingar, är nyfiken på tillverkningsprocessen eller bara intresserad av att se hur våra Enkelrum ser ut i verkligheten. 

Ring oss på 08-758 55 90 eller maila på info@enkelrum.se så återkommer vi med vägbeskrivning. Vi finns på plats mellan 10-12.

Hoppas vi ses!

5 steg till ett stilsäkert hem!

27, Apr 2018

Oavsett om du drömmer om att göra om hemma eller väntar på att ditt nya Enkelrum ska göra entré i trädgården, har du antagligen oändligt med tankar på hur du ska nyttja dina kvadratmeter på ett stilfullt sätt. Här kommer 5 användbara steg för dig som behöver sortera inredningstankarna.

  • Planera – Planering är A och O för alla inredningsprojekt. Gör en budget och sätt upp en tidsplan. Var realistisk och prioritera vilka funktioner och detaljer som är viktiga för dig. 

  • Gör din research – Inredningsmagasin i all ära, men instagram är en guldgruva när det kommer till inredningsinspiration, kolla exempelvis in trendenser, inredningshjalpen och roombutiken. Skapa en egen mood board på pinterest, och hämta inspo från oss på Enkelrum

  • Välj din stil – Att hitta rätt stil för ditt hem är ingen liten uppgift, men ack så viktig. Välj ut tre färger och ett formspråk som tilltalar dig, och håll dig till dessa. 

  • Var konsekvent – När du har bestämt dig för en stil, låt den genomsyra hela ditt hem. Ta med dig din mood board eller foton av ditt hem när du shoppar för att undvika att distraheras av prylar som helt enkelt inte går i linje med dina färger eller designidéer.

  • Konsultera experterna – Vill du spara både tid och pengar – ta hjälp av en inredningsexpert. För dig som har planer på ett Enkelrum, prata med oss om hur du har tänkt använda och inreda huset. Kanske kan vi underlätta genom att justera fönsterplaceringar och placera eluttag just där de kommer att behövas.

Lycka till!

Vi säljer vårt visningshus E15!

26, Apr 2018

Nu är det dags för vårt visningshus E15 att hitta nytt hem!

Vid intresse, välkommen att ringa oss på 08-758 55 90 eller maila till info@enkelrum.se så berättar vi mer.

E15 till salu!

Träffa oss på Stora Husvisningsdagen den 21 april

20, Apr 2018

Kom och upplev vårt Attefallshus E25 på Stora Husvisningsdagen på Nybygget vid Arlanda imorgon den 21 april.

Vi finns på plats mellan 11-16 i vårt Enkelrum där vi svarar på frågor och hjälper er vidare med era husplaner. Se till att kubba över till oss så får ni dessutom chansen att delta i vår pricksäkra och träinspirerade aktivitet.

Mer information och vägbeskrivning finns på Nybyggets hemsida.

Väl mött!

poolhus

Designvecka i Milano!

17, Apr 2018

Varje vår går Salone del Mobile av stapeln i designhuvudstaden Milano. Salone del Mobile är världens största designmässa och lägger grunden för trender inom inredning, möbeldesign och arkitektur år efter år. Den svenska närvaron på mässan är ett faktum och i år drivs den under benämningen “Swedish Design Moves”. 

Så vad innebär den här svenska närvaron på designveckan i Milano? Swedish Design Moves är ett program med målet att öka intresset och närvaron av Svensk Design utomlands, dessutom hoppas man att turismen i Sverige ska öka, drivet av intresset för design och arkitektur.

Swedish Design Moves
Bild från http://www.tmf.se/bransch/natverk–utbildning/swedish-design-moves/

“Näringsdepartementet satsar – fr om 2016 och fyra år framåt – 28 miljoner kronor för att lyfta och stärka Sverige som designdestination. Visit Sweden driver projektet i samarbete med några parter, däribland Svensk Form, Association av Swedish Fashion Brands, Sveriges Arkitekter samt Trä- och Möbelföretagen. Visit Sweden ska tillsammans med design-, mode- och arkitekturbranschen höja medvetenheten utomlands” – Trä & Möbelföretagen

Några av de som finns på plats för att dra internationell uppmärksamhet till Sverige och svensk design är bland andra Falu Rödfärg, Volvo och studenter från Designhögskolan vid Umeå Universitet samt Högskolan för Design och Konsthantverk.

Enkelrum har skickat Amanda till mässan och hon kommer ge en oss inblick genom uppdatera våra sociala kanaler, häng med oss där!