Frågor & Svar

Kan jag specialanpassa mitt Enkelrum?

Framför gärna dina specifika önskemål  till oss så ser vi se vad vi kan göra. 

Hur lång tid tar det att få mitt Enkelrum?

Leveranstiden är mellan 6-8 veckor för att få ett nyckelfärdigt Enkelrum. Tiden kan dock ändras beroende på hur lång vår väntelista är och vilken tid på året ni beställer.  

Hur beställer jag mitt Enkelrum?

1. Du kontaktar oss via telefon (08-758 55 90) eller direkt via kontaktformuläret här på sidan.

2. Vi kommer överens om specifikationer och val.

3. Vi kommer ut till platsen för att klargöra leveransmöjligheter.

4. Vi skriver ett preliminärt avtal som förutsätter att ni får Er bygganmälan/bygglov godkänd (behövs ej för friggebod), vi skickar då alla de underlag som behövs för en ansökan (dock inte tomtkartan).

5.När bygganmälan är godkänd och avtalet bekräftat, skickar vi en faktura på handpenningen 25%.

6. Du förbereder byggplatsen enligt plintskiss från oss. Rådfråga oss gärna om du är osäker.

7. Vi börjar producera Ert Enkelrum efter specifikation och i den ordning som vi får in bekräftade order.

8. Leverans!

 

Vad skiljer Enkelrum från andra alternativ?

Enkelrum är ett riktigt hus. Genomtänkt design, utvalda och hållbara material och gediget hantverk in i minsta detalj. Du får ett vinterbonat hus som kan användas året runt. När du köper ett Enkelrum vet du var slutnotan hamnar och kan dessutom använda huset direkt.

De flesta av marknadens lågprisalternativ är mycket enkla hustyper, utan vare sig isolering eller el. Kvalitet i material och utförande varierar stort. Priset är kanske lägre. Å andra sidan får du inte mycket för pengarna. Varken när det gäller design eller kvalitet. Montera får du i en del fall göra själv. Eller anlita hantverkare som snickare, elektriker och plåtslagare vilket kostar en rejäl extra slant. Slutnotan för ett till synes billigt alternativ kan alltså bli betydligt högre innan allt är klart.

Går det att få ett större Enkelrum?

Det är inga problem att få ett större Enkelrum. Du kan bygga ihop våra moduler till större enheter och vi erbjuder skräddarsydda speciallösningar som förråd och bastu. Hör av dig så försöker vi anpassa Enkelrum efter dina önskemål.

Går det att få Enkelrum i andra färger eller träslag?

I grundutförande finns Enkelrum med träfasad i falurött, vitt, svart och som tillval även i lärkträ. Givetvis kan vi ordna andra färger eller fasadmaterial om så önskas. Kontakta oss så tittar vi på alternativa lösningar. 

Vad behöver jag förbereda innan leverans?

Byggplatsen ska vara röjd från växtlighet och plintar ska placeras enligt plintskiss som vi förser er med. På denna finns också vidare instruktioner hur du går tillväga. Elen behöver vara framdragen för att koppla in via kopplingsplinten på ditt Enkelrum. Om du ska ha badrum och kök behöver vattenframdragning och avloppet även vara gjort.

Rådfråga oss gärna om du är osäker.

Är det något speciellt jag ska tänka på när jag väljer plats för mitt Enkelrum?

Generellt gäller att byggnader som uppförs på en tomt inte får placeras närmare än 4,5 m från tomtgränsen. När det gäller mindre byggnader upp till 25 kvm som inte kräver bygglov, brukar man kunna komma överens med grannen om en placering närmare tomtgränsen. Se bara till att få skriftligt tillstånd av din granne. Det gäller även speciella regler för brandskydd om man vill placera en friggebod nära en annan byggnad. Läs mer om vad som gäller för attefallshus och friggebodar här