E15

E15

 

Enkelrum E15 friggebod på 15 kvm är en spännande lösning för dig som vill utöka kvadratmetrarna snabbt och som ställer höga krav på god design, fina detaljer och hållbara material. Huset är litet nog att lyfta på plats i trädgården utan bygglov eller anmälan och isolerade nog att använda året runt. Enkelrums friggebodar levereras helt färdigbyggda med kranbil. Du kan flytta in direkt och behöver i stort sätt inte lyfta ett finger. Inred som du vill i det öppna basutförandet, eller varför inte sätta in en bastu, kök eller toalett. Husen är vinterbonade med ljusinsläpp från alla väderstreck och öppningsbar glassektion på framsidan. Husets treglasfönster är från Traryd och har i originalutförande vit träram. Huset har komplett elinstallation, belysning med infällda downlights in- och utvändigt som styrs av dimmers. Träfasaden målas i svart, vitt, falurött, eller i specialfärg du själv väljer. Går även bra att få i lärkträ. Vattenavrinning och dropplister är i underhållsfri aluzink och yttertak i traditionellt takpapp. Handvalmat aluzinktak går att få som tillval. Innerväggarna är i liggande finsågad träpanel och golv i massiv fur. Alla våra Enkelrum är unika, och du är varmt välkommen att kontakta oss för din skräddarsydda lösning.

  • Färdigmonterat och isolerat i väggar, tak och golv. Fönsterbleck och övriga plåtdetaljer i underhållsfri aluzink.
  • Kvalitetsfönster från Traryd i 3-glas isolerglas.
  • Massivt furugolv 25×135. Väggar och tak invändigt utfört med liggande finsågad träpanel. Listfritt invändigt.
  • Färdigmålat utvändigt.
  • Elinstallation, eluttag, belysning med infällda downlights in- och utvändigt.
227 000 SEK inkl. moms

Konstruktionfakta

Byggfakta: Yttermått Bredd x Djup: 5,10 × 3,10 m Högsta yttre takhöjd: 2,80 m. Vikt: ca. 2 500 kg.

Golv: 45×170 mm regel med undersida av målad råspont eller målad osb, isolering, fuktspärr och golvtiljor i massiv 25 ×135 mm fur.

Vägg: 45×95 mm regel med isolering, fuktspärr och vindduk. Invändig klädsel, liggande finsågad spontad träpanel. Utvändig klädsel, stående spontad träpanel i furu på läkt. Som tillval finns bland annat lärkträ. Andra alternativ offereras separat.

Tak: 45×170 mm regel med isolering, fuktspärr. Innertak i råspontpanel. Yttertak råspont underlagspapp och ytpapp. Aluzinktak finns som tillval.

Isolering: Mineralull.

Vattenavrinning: Hängränna och dropplister i underhållsfri aluzink.

Fönster: Kvalitetsfönster från Traryd. Frontglasparti med 2 fasta fönster och 1 öppningsbar fönsterdörr, 1 fast stående fönster på kortsida utfört i härdat säkerhetsglas och 3-glas isolerglas med vitmålade karmar. 2 stycken öppningsbara vädringsfönster i 2-glas med mellanskikt av argongas (ej Traryd). 

El: 3 downlights invändigt med dimmer. 3 downlights utvändigt med dimmer. 4 dubbla eluttag invändigt. 1 dubbelt eluttag utvändigt. Elskåp med elcentral, 16A.

Målning:
 Träpanelen målar vi en gång innan montering, därefter målar vi huset med en sista slutmålning – detta för att undvika att det uppstår trärena ytor när träet torkar.

Listfritt invändigt: Övergångar mellan tak och vägg samt golv och vägg är precisionssågade så att lister inte behövs.