Nyckelfärdigt fritidshus

Ett Enkelrum som nyckelfärdigt fritidshus är stort nog att inrymma det mesta och de flesta som du bryr dig om. Våra färdiga lösningar gör det enkelt för dig att skapa ditt egna fritidshus, uthyrningsstuga eller permanentboende. Med en träkonstruktion utvecklad för åretruntanvändning är designen noga anpassad för semesterfirare under både varma och kalla årstider, såväl som för den som vill följa drömmen om att bo mer hållbart på mindre yta. Addera med enkelhet ett eller flera sovrum – och välkomna hela familjen!

E-länk

E-länken gir deg muligheter for å kombinere akkurat så mange Enkelrum du trenger for å kunne inkludere alt du ønsker.

Fritidsbolig E34

E34 er en nøkkelferdig løsning for deg som vil ha en komplett fritidsbolig på et plan.

Mikrohus E30

Mikrohus E30, 30kvm er isolert nok for å kunne brukes hele året og stort nok til å romme det meste og de fleste du bryr deg om.

Minibolig E38

Minibolig E38 er for deg som vil ha en komplett helårsbolig. Egner seg svært godt til førstegangskjøpere eller andre som trenger en liten bolig.

Nest

Book et Enkelrum i naturen.

Nøkkelferdig E68

E68 preges av en arkitektur som puster og åpner opp for naturen.

Enkelfakta: Svenskarna har flest fritidshus i världen! Från början en självklarhet att bo utan el och rinnande vatten – till idag då vi önskar oss ett fritidshus med alla bekvämligheter på plats för att under perioder kunna “flytta ut” på landet. Ett nyckelfärdigt fritidshus från Enkelrum kan utrustas med de funktioner du önskar, och kräver oftast ett godkänt bygglov.

Enkelhet hela vägen!

Vi vet att även ett litet hus kan kännas som ett stort projekt. Därför håller vi processen enkel från början till slut.
Så blir ditt fritidshus från Enkelrum till:

fritidshus vit langa 70 kvm

VECKA 1

Välj storlek & utförande

30, 34, 38 eller större? Önskar du ett komplett utförande färdiginrett med kök och badrum, eller ett Enkelrum i basutförande med helt öppen planlösning?

Fritidshus specialritat ikea kok 70 kvm

VECKA 2

Anpassa & beställ

Utnyttja våra smarta färdiga paket med exempelvis kök, bastu och badrum, eller kontakta oss för en skräddarsydd lösning. Våra designers och arkitekter hjälper dig gärna att utforma ditt alldeles egna Enkelrum – hur galen din idé än må vara!

fritidshus platsbyggd inredning enkelrum

VECKA 3

Ansök hos kommunen

När vi fått din beställning hjälper vi dig med de underlag du behöver skicka in till kommunen för att ansöka om bygglov. Handläggningstiden hos kommunen varierar mellan ett par veckor upp till tre månader.

platsbyggd horna i fritidshus fran enkelrum

VECKA 5

Förbered för leverans

Ditt Enkelrum handtillverkas på lokalt snickeri av skickliga hantverkare på bara några veckor. Under tiden förbereder du leveransplatsen inför leveransdagen – med husgrund, elanslutning och eventuell vatten- och avloppsanslutning.

enkelrum sommarhus 70 kvm

VECKA 12

Ta emot ditt Enkelrum

Ditt Enkelrum lyfts på plats. Du kan flytta in direkt!

Frågor & Svar om Fritidshus

Att bygga ett nytt hus på en tomt kräver oftast bygglov. Om du vill flytta ett hus till en annan plats räknas det som rivning och du behöver då söka både rivningslov och bygglov.

Du söker bygglov hos byggnadsnämnden i den kommun fritidshuset kommer att stå. Ansökan är skriftligt och innehåller ritningar och andra handlingar som kommunen behöver för att gå igenom och fatta beslut. Vi förser er med de ritningar som gäller för det hus du väljer.

Byggnadsnämnden tar ut en avgift för bygglov. Avgiften skiljer sig mellan kommuner. Vänd dig till byggnadsnämnden i din kommun för att ta reda på vilken kostnad som gäller för dig.

Om ditt Enkelrum ska ligga nära vatten måste tillstånd skaffas enligt miljöbalken inom strandskyddsområde (normalt inom 100 meter från hav, sjö och vattendrag).

Generellt kan du placera ditt fritidshus 4,5 meter från tomtgräns. Det kan dock finnas undantag som gäller om det finns en avståndsbestämmelse i detaljplanen som gör att huset kan placeras närmare. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att veta vad som gäller för dig och din tomt.

För att läsa vidare om fritidshus och regler går du in på Boverkets hemsida. Du  kan även kontakta oss för frågor – vi har hjälpt och hanterat många ärenden åt våra kunder.

Previous
Next

Enkelrum på väg!

Det ska vara enkelt att beställa ett alldeles eget nyckelfärdigt fritidshus från Enkelrum. Husens dimensioner är anpassade för transport på våra svenska vägar, och du kan med andra ord få ett nyckelfärdigt fritidshus levererat helt färdigbyggt direkt till din tomt.

E30 och uppåt kan lyftas cirka 10 meter med kranbil. När du beräknar lyftlängden så mäter du från mitten av bilen till mitten av huset. För längre lyft upp till 40 meter kan mobilkran användas. Kontakta oss för att diskutera förutsättningarna på just din tomt.