Velkommen till Enkelrum, holdbare Minihus i tre.

Enkelrum er et godt bygget helårs løsning i mange størrelser for de som vil ha det lille ekstra, som liker god design, fine detaljer og holdbare materialer. Enkelrum kommer direkte til tomt, monteres ferdig samme dag og er klar til bruk!

modern nyckelfärdigt fritidshus i lärkträ med altan
Enkelrum fritidshus osterlen
E20 är ett vinterbonat Attefallshus nyckelfärdigt levererat direkt till din tomt
stilfullt poolhus från enkelrum
attefallshus nyckelfärdigt 25 på tomten
E-link_summerhouse
attefallshus 30 kvm i organowood

Enkelrum finns som färdiga lösningar på 10 till 38 kvm med alla bekvämligheter på plats. Och kan med enkelhet anpassas efter dina behov. Ditt Enkelrum byggs på beställning, och lyfts på plats på din tomt. Så att du kan flytta in direkt!

Eksperter på smått og gott

Enkelrum passer for deg som trenger mer plass, eller helst vil leve enklere på mindre plass. Med årene har våre småhus blitt større og flere med ulike farger og former. Det som fortsatt er felles er at størrelsene er små og materialkvaliten er høy. Utforsk modelle våre:

Anneks

Det minste nøkkelferdige Enkelrummet, 10-15kvm.

Fritidshus

Det mest populære enkelrummmet, 20kvm, 25, 25 kvm hems.

Bolig

Enkelrummet der du bor best, fra 34kvm.

Klikk på husene og la deg bli inspiriert av våre tidligere prosjekter.

Enkelby er vår spennende verden av holdbare trehus. Her finner du noen av våre virkelige husprosjekter som viser bredden av hva et Enkelrum faktisk kan brukes til. Besøk Enkelbyens innbyggere, deres egne drømmer og ideer. Dette er grunnlaget for hver og en av de personlige utformede små husene. Les deres fortellinger!

Les deres fortellinger

Besøk Enkelbyens innbyggere, deres egne drømmer og ideer. Dette er grunnlaget for hver og en av de personlige utformede små husene. Les deres fortellinger!

No data was found

Om Enkelrum

Alle Enkelrum er tegnet og produsert i Sverige. Vår lokale produksjonskjede hjelper oss med å sikre at hvert Enkelrum bygges etter en høy standard, holdbart smart design og med materialer med høyeste kvalitet.

I Norge har vi et agentur som tar seg av det norske språket, norsk tilpasning av lover og regler, men også lokal tilpasning til der du vil plassere ditt Enkelrum. I Norge er våre største Enkelrum også godkjent som permanente boliger etter TEK17 forskriftene.

Å bygge et Enkelrum er enkelt med oss – så får du mer tid til dem du bryr deg mest om. Husk at våre hus er helt ferdige moduler som løftes direkte til tomt!

arkitektritat sommarhus
nyckelfärdigt fritidshus till ett bra pris
attefallshus 30 kvm baksida med träpanel och plåtdetaljer i aluzink

Aktuelt

Hold deg oppdatert om hva som skjer bak fasaden på Enkelrum.

visningshus 30 till salu

Ett Attefallshus på 30 kvadrat som använts som vårt visningshus i Stockholm finns nu

LES MER
fritidsbolig

Enkelrum seler sin 1-år gamle visningshytte. Den er på 34kvm. Består av Baderom, kjøkken

LES MER
E15kontor

Det er tid for å se om du har plass til en hagestue. Benytt

LES MER

Følg oss

Følg oss på Instagram for flere oppdateringer og bilder!

Instagram did not return a 200.
Instagram did not return a 200.
Instagram did not return a 200.
bastuhus med utsikt

Bastuhuset vid vattnet - E15

Strax innan jul för snart tre år sedan anlände Rickards bastuhus. Han valde Enkelrums färdiga bastupaketet med kvalitetsartiklar från Exacta, och gjorde huset personligt med extra glasdörrar i fronten. En enkeldörr till bastun för snabba dopp under kalla årstider, och en dubbeldörr till relaxdelen för att öppna upp under varma sommarkvällar.

bonava visningsbod E15

Bonava visningsbod - E15

Bostadsutvecklingsföretaget Bonava önskade sig en inbjudande visningsbod för möten med konsumenter och investerare. Den skulle stå i perioder på deras olika byggarbetsplatser. Ett flyttbart Enkelrum som målades i Bonavas egen kulör blev lösningen. För projektet utvecklades en speciell lyftanordning som byggdes in i konstruktionen och gjorde boden till det mest mobila Enkelrummet hittills.

E34 med utsikt over kullarna

Familjen och friluftshuset - E34

Till tomten belägen i västgötska skogarna valde familjen ett Enkelrum som går i naturens tecken. Med ytterpanel i sibirisk lärk, fönster i specialutförandet furulasyr och innerväggar klädda i plywood ville familjen sätta sin egen prägel på fritidshuset som inrymmer både badrum, kök och sovplatser för hela familjen.

E15 kontor vår

Kristina och kontoret - E15

En höstdag kom E15 och lyftes på plats med mobilkran. Veckan efter började det inredas och några dagar senare var det dags för inflyttning. Kristina tycker det är fantastiskt skönt att komma bort från huset och kunna gå in på sitt egna kontor där allt har sin plats. När dagen är slut så låser hon och går ”hem”…

attefallshus med sadeltak blickar ut över landskapet

Lofthuset med utsikt - S25

Familjen fastnade för ett lofthus från Enkelrum med de karaktäristiska fönsterpartierna placerade på gaveln. Huset med havsutsikt inrymmer badrum och sovloft för gäster. För att få Enkelrummet att linjera med huvudhuset anpassades ytterfasaden med lockpanel som målades i familjens egen valda kulör, och taket försågs med ett handvalmat aluzinktak.

Fritidshus med bastu

Bastuhus på det finska viset - E34

Invigningen av bastuhuset på Öland skedde sommaren 2018 då Marjuts bror och svägerska från Finland kom och hälsade på. Att kombinera gäststuga med bastu är i Finland snarare regel än undantag och enligt Marjut köper alla i Finland bastu innan de köper bostadshuset….

vackert attefallshus med sadeltak

Mångsysslarens hemmakontor - S34

När Jacob behövde ett hemmakontor blev ett sadeltakshus från Enkelrum lösningen. För en egenföretagare och arbetsterapeut lämnar ett S34 plats för både skrivbord, lager, träningsredskap, mottagningsrum och toalett. Vid behov kan huset agera gästhus, och på sikt ett tillhåll för familjens yngre medlemmar.

stina och muslihuset

Stina och müslihuset - E25

Det började hemma i köket för 15 år sedan och idag har Stina Wallenbeck och hennes familj ett eget produktionskök på tomten som omsätter en halv miljon. I ett Attefallshus i Varberg produceras nu 2500 kilo müsli varje år.

Anneli ateljen

Anne-Li och ateljén - E25 Loft

I ett rött Attefallshus med loft på Värmdö skapade sig Anne-Li en plats dit hon kunde gå för målning, kreativitet och kontemplation. Det blev den ateljé hon alltid drömt om.
“Alla borde få ha ett sånt ställe, det är så otroligt mycket värt att få ha sitt eget space, oavsett varför man vill gå undan’ säger hon…

bjorn och skrivstugan

Björn och skrivstugan - E10

Den norske författaren Björn blev less på resvägar i oväder. Istället bestämde han sig för ett E10 i trädgården. Skrivstugan reste nyckelfärdig på en trailer hela vägen från Göteborg till nordligaste Stavanger…

 

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E20

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

poolhus från enkelrum upplyst natt

Poolhuset med havsutsikt - E20

Poolhuset från Enkelrum anpassades med en dubbeldörr i fronten och extra många vädringsfönster bak – allt för att göra den fantastiska utsikten rättvisa. Förutom omklädningsrum och relaxdel har poolhuset en härligt bastudel där paret kan sitta och filosofera och se segelbåtarna glida förbi i fjärden nedanför.

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E34

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

Anna staende framfor sin atelje

Anna och syateljén - E15G

Idag är hon inne på sitt fjärde år med Enkelrum. Hon gläds åt att ha sin vinterbonade verkstad på nära håll. Det är bara att springa de åtta metrarna över gräsmattan när hon får en idé som måste prövas genast. I Enkelrummet väntar provdockan…