Stina och Müslihuset

Müsli till familjen omsätter idag en halv miljon

Det började hemma i köket för 15 år sedan och idag har Stina Wallenbeck och hennes familj ett eget produktionskök på tomten. I ett Attefallshus i Varberg produceras nu 2500 kilo müsli varje år.

I ett villakvarter i Varberg bor Stina Wallenbeck tillsammans med sin man Niklas och deras son Markus. På en till synes vanlig hustomt står ett stenhus från 80-talet omgivet av grönska och en lekplats. Det som är speciellt med just den här platsen är det vitmålade lilla trähuset som står på ena kortsidan av tomten. Här inne gömmer sig något som för Stina Wallenbeck länge varit en dröm som hon nu gjort verklighet av. Ett müslihus. –Det hela började för 15 år sedan när jag började göra min egen müsli hemma till familjen. De müslis som fanns att köpa hade antingen bedrövligt mycket kanel eller socker.

Ryktet om Stinas müsli började sprida sig utanför hemmet och när andra personer fick smaka på den hände det att de ville ha en påfylld burk. Stina såg potentialen och behovet av en ny produkt och registrerade sitt bolag Earlybird i januari 2016. -Affärsidén var att göra en god och nyttig müsli med ekologiska och lokala råvaror så långt det gick. Jag skapade fem müslisorter och tre grötsorter utan tillsatt socker.

Affärsidén var att göra en god och nyttig müsli med ekologiska och lokala råvaror så långt det gick. Jag skapade fem müslisorter och tre grötsorter utan tillsatt socker.

Stina började med att hyra in sig på en sommarrestaurang som hon kunde använda som produktionslokal under vintern. Sedan starten har hon även hyrt in sig på ett flertal andra ställen för rosta, blanda och packa produkterna. -När omsättningen ökade var det lite ohållbart att åka runt. Jag åkte runt med ett par 100 kg råvaror till olika ställen och behövde lösa det här med produktion och packning på hemmaplan. Jag och min man började kolla runt men jag var petig med hur ser skulle se ut. Det skulle vara en produktion med ett designat hus som passade in i ett villaområde.

Stina i sitt muslihus

Designen från Enkelrum passade perfekt och i mars 2018 började familjen Wallenbecks äventyr mot ett eget produktionshus på villatomten. Tillsammans med Enkelrum valde vi huset E25 och kom fram till hur det skulle se ut, vi flyttade fönster och bytte ut saker. Vid sidan av tog jag även in en arkitektfirma som planerade altanen och inredningen. Jag valde att inte köpa den färdiga inredningen för jag visste exakt vad jag ville ha för kök. I augusti kom det ett hus som var klart invändigt med golv, väggar, indragen el och hål för avlopp, berättar Stina. Från start till slut upplevde hon att arbetet med Enkelrum var smidigt, enkelt och flexibelt.

stinas muslihus

Jag vill verkligen trycka på att Enkelrum har varit smidiga och jag är jättenöjd med resultatet. De har löst allt på ett väldigt bra sätt under arbetets gång och även efter leveransen. Ett fönster som skulle vara brandklassat dröjde från fönsterleverantören, det kom de ut och bytte på plats så snart de fått in det på lagret, vilket bara tog ett par dagar för dem att fixa.

Det här är mitt hjärteprojekt och varje vecka kommer det personer och knackar på dörren och undrar om de kan köpa direkt från oss. Om vi är hemma och det lyser i müslihuset är det bara att knacka på!

När allt var på plats tog det bara några veckor för Stina att sätta igång med produktionen av sin müsli. I det ljusa, fräscha och välordnade huset finns ett vanligt kök kompletterat med industriugn och industridiskmaskin.-Det behövdes för att göra arbetet mer effektivt och för att uppfylla alla lagstiftningar. Jag har även stora ytor och tre olika arbetshöjder där jag kan rosta, blanda och packa. Hela produktionslinan tillsammans med tryckning av förpackningar, lager och emballering finns här inne vilket gör det möjligt för mig att själv sälja via nätet och till ett 15-tal återförsäljare.

Vid sidan av sitt vanliga hjärnarbete som Management konsult beskriver Stina det som att müsliproduktionen är ett arbete hon gör med hjärtat. -En av de största belöningarna med det här hobbyprojektet är att få arbeta tillsammans med min 16-åriga son Markus och se honom utvecklas. Det har blivit ett familjeprojekt där min son har entreprenörsandan och min man Niklas är vaktmästaren som får allt tekniskt att fungera. Det här är mitt hjärteprojekt och varje vecka kommer det personer och knackar på dörren och undrar om de kan köpa direkt från oss. Om vi är hemma och det lyser i müslihuset är det bara att knacka på!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Läs fler inlägg

visningshus 30 till salu

Visningshus till salu!

UPDATE: VISNINGSHUSET ÄR NU SÅLT! Ett Attefallshus på 30 kvadrat som använts som vårt visningshus i Stockholm finns nu till

bastuhus oland blev en drom

Bastuhus på det finska viset

Paret från Kungsholmen i Stockholm hade länge gått och funderat på något som ytterligare kunde bidra till ökat lugnt på

vackert attefallshus med sadeltak

Mångsysslarens hemmakontor - S34

När Jacob behövde ett hemmakontor blev ett sadeltakshus från Enkelrum lösningen. För en egenföretagare och arbetsterapeut lämnar ett S34 plats för både skrivbord, lager, träningsredskap, mottagningsrum och toalett. Vid behov kan huset agera gästhus, och på sikt ett tillhåll för familjens yngre medlemmar.

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E34

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

attefallshus med sadeltak blickar ut över landskapet

Lofthuset med utsikt - S25

Familjen fastnade för ett lofthus från Enkelrum med de karaktäristiska fönsterpartierna placerade på gaveln. Huset med havsutsikt inrymmer badrum och sovloft för gäster. För att få Enkelrummet att linjera med huvudhuset anpassades ytterfasaden med lockpanel som målades i familjens egen valda kulör, och taket försågs med ett handvalmat aluzinktak.

E34 med utsikt over kullarna

Familjen och friluftshuset - E34

Till tomten belägen i västgötska skogarna valde familjen ett Enkelrum som går i naturens tecken. Med ytterpanel i sibirisk lärk, fönster i specialutförandet furulasyr och innerväggar klädda i plywood ville familjen sätta sin egen prägel på fritidshuset som inrymmer både badrum, kök och sovplatser för hela familjen.

Fritidshus med bastu

Bastuhus på det finska viset - E34

Invigningen av bastuhuset på Öland skedde sommaren 2018 då Marjuts bror och svägerska från Finland kom och hälsade på. Att kombinera gäststuga med bastu är i Finland snarare regel än undantag och enligt Marjut köper alla i Finland bastu innan de köper bostadshuset….

stina och muslihuset

Stina och müslihuset - E25

Det började hemma i köket för 15 år sedan och idag har Stina Wallenbeck och hennes familj ett eget produktionskök på tomten som omsätter en halv miljon. I ett Attefallshus i Varberg produceras nu 2500 kilo müsli varje år.

Anneli ateljen

Anne-Li och ateljén - E25 Loft

I ett rött Attefallshus med loft på Värmdö skapade sig Anne-Li en plats dit hon kunde gå för målning, kreativitet och kontemplation. Det blev den ateljé hon alltid drömt om.
“Alla borde få ha ett sånt ställe, det är så otroligt mycket värt att få ha sitt eget space, oavsett varför man vill gå undan’ säger hon…

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E20

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

poolhus från enkelrum upplyst natt

Poolhuset med havsutsikt - E20

Poolhuset från Enkelrum anpassades med en dubbeldörr i fronten och extra många vädringsfönster bak – allt för att göra den fantastiska utsikten rättvisa. Förutom omklädningsrum och relaxdel har poolhuset en härligt bastudel där paret kan sitta och filosofera och se segelbåtarna glida förbi i fjärden nedanför.

Anna staende framfor sin atelje

Anna och syateljén - E15G

Idag är hon inne på sitt fjärde år med Enkelrum. Hon gläds åt att ha sin vinterbonade verkstad på nära håll. Det är bara att springa de åtta metrarna över gräsmattan när hon får en idé som måste prövas genast. I Enkelrummet väntar provdockan…

E15 kontor vår

Kristina och kontoret - E15

En höstdag kom E15 och lyftes på plats med mobilkran. Veckan efter började det inredas och några dagar senare var det dags för inflyttning. Kristina tycker det är fantastiskt skönt att komma bort från huset och kunna gå in på sitt egna kontor där allt har sin plats. När dagen är slut så låser hon och går ”hem”…

bonava visningsbod E15

Bonava visningsbod - E15

Bostadsutvecklingsföretaget Bonava önskade sig en inbjudande visningsbod för möten med konsumenter och investerare. Den skulle stå i perioder på deras olika byggarbetsplatser. Ett flyttbart Enkelrum som målades i Bonavas egen kulör blev lösningen. För projektet utvecklades en speciell lyftanordning som byggdes in i konstruktionen och gjorde boden till det mest mobila Enkelrummet hittills.

bastuhus med utsikt

Bastuhuset vid vattnet - E15

Strax innan jul för snart tre år sedan anlände Rickards bastuhus. Han valde Enkelrums färdiga bastupaketet med kvalitetsartiklar från Exacta, och gjorde huset personligt med extra glasdörrar i fronten. En enkeldörr till bastun för snabba dopp under kalla årstider, och en dubbeldörr till relaxdelen för att öppna upp under varma sommarkvällar.

bjorn och skrivstugan

Björn och skrivstugan - E10

Den norske författaren Björn blev less på resvägar i oväder. Istället bestämde han sig för ett E10 i trädgården. Skrivstugan reste nyckelfärdig på en trailer hela vägen från Göteborg till nordligaste Stavanger…