Om Enkelrum

 

Industridesignern Claes Grönwall vet hur lång tid det tar att bygga en friggebod. Därför ritade han ”Enkelrum ”. En snygg och funktionell friggebod som kan brukas året runt for alla ändamål, och där yta och volym är maximalt utnyttjat. Skillnaden mellan ute och inne avgränsas endast av de stora fönsterpartierna. Ett hus som levereras helt färdigt. Bara att flytta in.

Detta var 2005 och 2006 började de första husen att levereras från eget snickeri i Göteborg och via designföretaget 436 Design AB. 2008 ändrades reglerna för att bygga bygglovsfri friggebod från 10 till 15 kvm och under våren 2008 levererades de första 15 kvm friggebodarna från Enkelrum, samma år lanserades även en större modell, E20 på 20 kvm.

Under 2009 hade Enkelrum växt ur sina lokaler och verksamheten övergick till Hevra AB som sedan dess säljer och marknadsför Enkelrum i Sverige och övriga  norden.

2011 introducerades hus med sadeltak och 2013 började större hus upp till 30 kvm att levereras.  2014 kom den nya lagen för Attefallshus på 25 kvm och modellen E25 föddes.

Enkelrum tillverkas i Sverige och byggs av fristående snickerier i Göteborg och Stockholm vilket minimerar transporterna. Husen tillverkas av Svenska trävaror av hög kvalitet. Bland annat levereras inner och ytterpanel från lokala hyvlerier i Stockholmstrakten och för att minimera spill används samma panel både invändigt och utvändigt samt till taket. I övrigt används miljömärkta produkter i bästa möjliga mån från erkända tillverkare och leverantörer. Alla Enkelrum byggs inomhus i fuktsäker miljö enligt egenutvecklad teknik.

Målet är att erbjuda designade minihus av hög kvalitet och finish.