Nyckelfärdigt fritidshus

Ett Enkelrum som nyckelfärdigt fritidshus är stort nog att inrymma det mesta och de flesta som du bryr dig om. Våra färdiga lösningar gör det enkelt för dig att skapa ditt egna fritidshus, uthyrningsstuga eller permanentboende. Med en träkonstruktion utvecklad för åretruntanvändning är designen noga anpassad för semesterfirare under både varma och kalla årstider, såväl som för den som vill följa drömmen om att bo mer hållbart på mindre yta. Addera med enkelhet ett eller flera sovrum – och välkomna hela familjen!

Fritidshus E34

I E34 bor du enklare, året om! Ett nyckelfärdigt och vinterbonat fritidshus som utan problem fungerar som ett självförsörjande hushåll.

Fritidshus E38

Med rymligare dimensioner, ger E38 på 38 kvm dig drömboendet för dig och din familj till ett bra pris.

Fritidshus E68

E68 präglas av en arkitektur som andas och öppnar upp för naturen.

Modul E-Länk

Behöver du ett större fritidshus eller en bostad? Modul E-Länk låter dig sammankoppla två Enkelrum till ett större.

Nest

Boka ett Enkelrum i naturen. Njut av skogens tystnad på ett nytt och unikt vis med Enkelrum Nest.

Sammanbyggda moduler

Enkelrumlängan kombinerar lantlig charm med stilren design i ett komplett fritidshus.

Enkelfakta: Svenskarna har flest fritidshus i världen! Från början en självklarhet att bo utan el och rinnande vatten – till idag då vi önskar oss ett fritidshus med alla bekvämligheter på plats för att under perioder kunna “flytta ut” på landet. Ett nyckelfärdigt fritidshus från Enkelrum kan utrustas med de funktioner du önskar, och kräver oftast ett godkänt bygglov.

Enkelhet hela vägen!

Vi vet att även ett litet hus kan kännas som ett stort projekt. Därför håller vi processen enkel från början till slut. Så blir ditt fritidshus eller hem från Enkelrum till:

fritidshus vit langa 70 kvm

VECKA 1

Tänk till

Du har din tomt och är redo för ditt drömhus. Fundera vem eller vad du gör plats för, din tänkta budget och husets placering. Tänk på att platsen ska gå att nå via väg och med kranbil. Kontakta därefter oss för att sätta igång med din Enkelrum resa!
Fritidshus specialritat ikea kok 70 kvm

VECKA 2

Anpassa & beställ

Utnyttja våra smarta färdiga paket och materialval eller ta hjälp av oss med ett helt kundspecifikt projekt. Tillsammans skräddarsyr vi din lösning. När wow-känslan infaller, beställer du enkelt ditt Enkelrum digitalt eller vid ett besök på vår showroom i Stockholm.

fritidshus platsbyggd inredning enkelrum

VECKA 3

Ansök hos kommunen

Skicka in de underlag du får från oss till kommunen, eller luta dig tillbaka och låt oss sköta bygglovsansökan.  Handläggningstiden hos kommunen varierar mellan ett par veckor upp till tre månader.

platsbyggd horna i fritidshus fran enkelrum

VECKA 7

Förbered för leverans

Ditt Enkelrum handtillverkas på lokalt snickeri av skickliga hantverkare på bara några veckor. Under tiden förbereder du leveransplatsen inför leveransdagen – med husgrund, elanslutning och eventuell vatten- och avloppsanslutning.

enkelrum sommarhus 70 kvm

VECKA 15

Ta emot ditt Enkelrum

Ditt Enkelrum lyfts på plats. Du kan flytta in direkt!

Frågor & Svar om Fritidshus

Att bygga ett nytt hus på en tomt kräver oftast bygglov. Om du vill flytta ett hus till en annan plats räknas det som rivning och du behöver då söka både rivningslov och bygglov.

Du söker bygglov hos byggnadsnämnden i den kommun fritidshuset kommer att stå. Ansökan är skriftligt och innehåller ritningar och andra handlingar som kommunen behöver för att gå igenom och fatta beslut. Vi förser er med de ritningar som gäller för det hus du väljer.

Byggnadsnämnden tar ut en avgift för bygglov. Avgiften skiljer sig mellan kommuner. Vänd dig till byggnadsnämnden i din kommun för att ta reda på vilken kostnad som gäller för dig. 

Om ditt Enkelrum ska ligga nära vatten måste tillstånd skaffas enligt miljöbalken inom strandskyddsområde (normalt inom 100 meter från hav, sjö och vattendrag). 

Generellt kan du placera ditt fritidshus 4,5 meter från tomtgräns. Det kan dock finnas undantag som gäller om det finns en avståndsbestämmelse i detaljplanen som gör att huset kan placeras närmare. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att veta vad som gäller för dig och din tomt. 

För att läsa vidare om fritidshus och regler går du in på Boverkets hemsida. Du  kan även kontakta oss för frågor – vi har hjälpt och hanterat många ärenden åt våra kunder.

Föregående
Nästa

Enkelrum på väg!

Det ska vara enkelt att beställa ett alldeles eget nyckelfärdigt fritidshus från Enkelrum. Husens dimensioner är anpassade för transport på våra svenska vägar, och du kan med andra ord få ett nyckelfärdigt fritidshus levererat helt färdigbyggt direkt till din tomt.

E30 och uppåt kan lyftas cirka 10 meter med kranbil. När du beräknar lyftlängden så mäter du från mitten av bilen till mitten av huset. För längre lyft upp till 40 meter kan mobilkran användas. Kontakta oss för att diskutera förutsättningarna på just din tomt.

Kontakta oss

Förverkliga dina idéer med vår expertis! Skicka din förfrågan via formuläret idag och låt oss tillsammans ta det första steget mot ditt drömprojekt!