Om Enkelrum

 
Enkelrum är en smart och välbyggd året runt-lösning för dig som vill ha det lilla extra, som gillar god design, fina detaljer och hållbara material. Och vill ägna din dyrbara fritid åt annat än gör-det-själv projekt hemma i trädgården. Enkelrum levereras helt färdigbyggt i Friggebodstorlekarna 10-15 kvm, som Attefallshus 20 kvm och 25 kvm, och som fritidshus upp till 38 kvm. Leverans sker med kranbil och huset lyfts på plats direkt i din trädgård. Du kan flytta in direkt!
 
Sedan första Enkelrummet levererades för drygt 10 år sedan, har vi byggt hus som både produceras och ritas i Sverige. Genom att hela produktionskedjan finns lokalt, levererar vi inte bara trähus, utan hållbara och gedigna hantverk som många generationer efter dig kommer att njuta av.
 
Idag byggs Enkelrum inomhus i fuktsäker miljö efter egenutvecklad teknik av fristående snickerier i Göteborg och Stockholm. Alla Enkelrum tillverkas av högkvalitativa svenska trävaror. För att minimera spill och hålla en tydlig identitet används i princip alltid samma panel både i interiör, i tak och på exteriör. Panelen levereras, även den, från lokala hyvlerier och byggmarknader i Stockholm- och Göteborgstrakten! Övriga produkter är i största utsträckning miljömärkta och i bästa möjliga mån från erkända tillverkare och leverantörer.
 
Grunden till alla Enkelrum bygger på design, lokalt hantverk och inte minst rum för relationer. 

 

Allt om vad som bygger grunden till minihusen i både kropp och själ

Året är 2005 och friggeboden är ett nytt fenomen. Allt fler vill ha en och hjälp att bygga den. Industridesignern Claes Grönwall ser ett behov för en friggebod på sin tomt, men han hittar bara hus med snickarglädje på byggmarknaden, vilket inte alls är vad han söker. Därför skapar han ett eget optimalt möte mellan design och funktionalitet i form av 10 kvm. Många är intresserade av huset och Claes hemmaprojekt växer till ett företag. Redan året därpå är tillverkningen igång i ett eget snickeri i Göteborg. Huset som får namnet E10 finns kvar bland Enkelrums husmodeller än i dag.

”Vi som jobbar med Enkelrum har gemensamt att vi brinner för husdesign, hållbarhet och hantverk. Att få jobba med sina stora intressen skapar en speciell atmosfär där lekfullhet genomsyrar arbetet.” 

Vi vill med Enkelrum bidra till att skapa rum för relationer på en yta som är så effektiv och funktionell som möjligt. Attefallshuset E20 används till exempel på sommarstugetomt för att fler i släkten ska komma och bo eller som ett extrahus till äldre släktingar som ett sorts generationsboende. På så sätt hoppas vi bidra till att föra människor närmare varandra.