Enkelrum_trinip_konsthantverk

Crooked Concept visar Anna Harström hos Enkelrum

TRINIP – Unika bord, perfekta för det lilla boendet

1 DEC 2020 – 15 JANUARI 2021

Att skapa optimala lösningar för mindre ytor hör till en Enkelrummares vardag. Ett arbete som kräver både kreativitet och experimenterande. Det var också med undersökandet som drivkraft konsthantverkaren Anna Harström började forma idén till sin senaste serie. Resultatet är de skulpturala sidoborden ”Trinip”, skapade åt designkonceptet Crooked Concept, som just nu visas i Enkelrums showroom på Rehnsgatan 3 i Stockholm. 

Anna Harström är en växande favorit inom svenskt konsthantverk. Hon har en bakgrund som keramiker och studerar just nu Keramik och glas på Konstfack. Hennes första singelutställning visades 2019 hos Crooked Concept och därefter har hon visat och sålt sina produkter hos bland andra Arranging Things och WOS.

‘Compact living för mig innebär nödvändigtvis inte en kompromiss med design, jag fyller mitt hem med konstnärliga objekt som både går att beundra och använda. Trinip går minst lika bra att bara ha som prydnad som att ställa kaffekoppen eller vinglaset på’

» Idén till kollektionen Trinip började med en tankelek kring möten av olika material «, berättar Anna.

Processen som bestod av flera materialtester med bland annat trä, keramik, glas och metall resulterade i sex unika bord med bordsskivor av porslin kombinerat med ben av glas eller terracotta. Alla med sin egna unika karaktär och personlighet.

Enkelrum_showroom_utstallning

Bordskivorna är kavlade för hand i oglaserad porslin, benen i glas är munblåsta och terracottabenen modellerade på frihand, allt av Anna själv.

Konst med funktion

Förutom utforskandet av material fanns en annan stor drivkraft hos Anna. Något som också syns i många av hennes tidigare verk (bord, vaser och lampor), idén kring konsthantverket som en funktion, och även funktionen som ett objekt att betrakta.

» Trinip går minst lika bra att bara ha som prydnad som att använda till avställningsyta åt kaffekoppen eller vinglaset «, säger Anna. Hon bor själv i en liten lägenhet i Stockholm och vet att varje kvadratmeter räknas. Hon fortsätter » Compact living behöver inte alltid innebära en kompromiss med designen utan även innehålla konstnärliga objekt som både går att beundra men likaså, använda. «

Trinip konsthantverk av Anna Harstrom

Anna Harstrom konsthanverk

enkelrum showroom fonster trinip

Utställningen finns att se i Enkelrums showroom på Rehnsgatan 3 i Stockholm och pågår till och med 15 januari. Privat visning enligt tidsbokning. Kontakta oss på hello@enkelrum.se

Utställningen med Anna och Crooked Concept är förhoppningsvis det första av många i raden av samarbeten där vi tillsammans kan utforska nya möjligheter för det lilla boendet.

För mer information www.crookedconcept.com

Instagram

@aharstrom

@crookedconcept

@enkelrum