Enkelrumochnordconcept_kvadratsmart

Enkelrum och Nordconcept teamar upp för framtidens kvadratsmarta boenden

28.02.2023 Stockholm / Oslo

Vi är glada att presentera vårt nya samarbete med Nordconcept, ett nystartat norsk företag med fokus på väldesignade och moderna minikök. Tillsammans kommer vi skapa kvadratsmarta hem i snygg design som sparar både tid och pengar.

EnkelrumxNordconcept_kvadratsmart

Mindre boenden med fler kvadratsmarta och flexibla lösningar är hur vi vill bo i framtiden. Detta innebär att allt ifrån kök och badrum till garderober och förvaringsutrymmen behöver vara noga genomtänkta för att möta alla behov.

«Vi ser en ökande trend både privat och inom hotellindustrin med en ny tappning av compact living och tiny houses som kommer från en önskan att leva enkelt och funktionellt och med så litet miljöavtryck som möjligt. Samtidigt som vi blir allt mer rörliga och reser både mer utomlands och runt i vårt eget land finns ett värde av att ha små välbyggda hem som sparar oss både dyrbar tid och pengar, och dessutom för oss närmare varandra.»

  – Amanda Johansson, CEO på Enkelrum

enkelrum nordconcept grey

Trenden kommer inte bara finnas hos ”tinyhouse” entusiaster utan är ett smart alternativ för singlar och pensionärer som vill skala ner och bo mindre och mer kostnadseffektivt. Anledningen till detta skifte är framför allt att vi önskar lägga ner mer tid på det som är viktigt för oss och köpa kvalitet snarare än kvantitet.

Mer livskvalitet på mindre plats

En direkt koppling mellan Enkelrum och Nordconcepts minikök syns inte bara på utsidan och i koncept utan även genom leveranslösning. Nordminikök levereras färdigmonterat på europall för att lyftas direkt in och kopplas på – precis som Enkelrums produkter. Detta gör att kunden kan få ett skräddarsytt och väldesignat kök i litet format utan att behöva betala mer eller göra avkall på funktioner. Dessutom är NORD Mini Kitchen byggt av kvalitetsmaterial och kan flyttas och återanvändas.

«Vi är fascinerade av framtidens hållbara städer och lokalsamhällen och är måna om att hjälpa till att bygga smartare och utnyttja dyrbara kvadratmeter. Miniköket har varit en produkt som sett likadant ut i många år och branschen har behövt ett modernt alternativ som passar dagens medvetna kund.»

 – Trude Kristin Kjevik Aakre, CEO på Nordconcept

enkelrum nordconcept in black design

Med sina minimala 0,7 kvadratmeter golvyta och 117 centimeter bredd passar Nordconcepts minikök in i alla Enkelrums modeller vare sig boende, fritidshus, kontor eller gästhus.

Miniköken finns att beställa till Enkelrummen redan under februarimånad och kommer med fler färgvarianter och utrustning som gör det möjligt att anpassa enligt sin livstil och smak.

För mer information hos Nordconcept

Instagram

@enkelrum

@nordconcept

Fotograf Mathilda Werngren + Emma Jonsson Dysell