svart hus modern funkis

Frågestund med Enkelrumägaren Cia

Omringat av fruktträd i charmiga Viks fiskeläge norr om Simrishamn, har Creative Directorn Cia Eriksson skapat en egen oas för att njuta av lugn och ro. Vi tittade in hos henne för att fråga om favoritsysslor och ting hennes Enkelrumlänga på 67 kvadrat gör plats för.

När ditt Enkelrum kom på plats- vilka objekt flyttade du först in med och varför?

Ett stort matbord från danska HAY med stolar av samma designpar för att ha plats för vänner. Min stora rådjursskulptur som konstnären Karin Wiberg har gjort. En pärlplatta av illustratören Owe Gustafson (5 myror är fler än 4 elefanter). Sängar förstås – det är underbart att sova i detta huset med bara naturen ljus omkring sig. Mina Grythyttan utemöbler för att kunna äta så många måltider utomhus som möjligt. En 3-armad rå träljusstake av designern Jens Fager. Jag beställde också en kamin (HWAM Classic) för det ger en härlig värme och mysfaktor efter en dag utomhus. 

enkelrum interior vit panel vit golv

Cia portratt i sitt enkelrum

»Det stora gavelfönstret är som en ständigt skiftande tavla med fantastisk koppling mellan inomhus och utomhus.«

uteplats framfor enkelrum svart modernt

sovrum vitt

enkelrum fritdshus interior

interior  detaljer vit sovrum

fotolj

Vad tillför Enkelrum till ditt liv?

En plats att njuta av lugn och ro, nära naturen. Det stora gavelfönstret är som en ständigt skiftande tavla med fantastisk koppling mellan inomhus och utomhus.

Berätta om en favoritsyssla i ditt Enkelrum.

Att få njuta av naturen här är underbart. Jag älskar att vara i trädgården och höra fåglarna sjunga. På tomten har de 50 år gamla äppelträden sparats och beskurits. De är kompletterade med ett plommonträd och ett gäng bärbuskar. För att få ännu mer ut av trädgården har huset fått ett trädäck som är lika stort som golvytan inomhus. Det är en plats där jag kan umgås med vänner och familj eller bara koppla av. Insekter och djur får samsas på den vilda ytan där ängsblommor från Skånefrö upptar den största ytan tillsammans med fruktträd och buskar. Det är en yta som lockar bin under hela sommarsäsongen. Att höra de surra och att se småfåglarna utforska ängens vilda gräs och skräppor ger mig en närmare kontakt med naturen som jag verkligen uppskattar. Det är som om trädgården lever sitt eget liv, och det är en underbar känsla att få vara en del av det.

svart modernt enkelrum 70 kvm

svart hus modernt tradgard

svart hus biodling skanelanga osterlen

Är det något mer du vill tillägga om mitt Enkelrum?

Huset vänder ”ryggen mot” grannen. Små, högt placerade fönster som ger ljusinsläpp men också avskildhet. Stora, höga glaspartier mot naturen, ljuset och som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Renheten i material och färger skapar ett harmoniskt intryck som jag tycker mycket om och mår bra av. 

Om Cia och hennes Enkelrum

Namn: Cecilia “Cia” Eriksson

Yrke: Creative Director med fokus på Workplace Design

Hobby: Att vara ute i naturen, heminredning och att umgås med familj & vänner

Enkelrummodell: Enkelrumlänga i kundanpassat urförande på 67 kvadrat (E38 + E34 sammankopplat)

portattbild framfor hus

enkelrum modernt svart