Attefallshus 30 kvm

Frågestund med Enkelrumägaren Maria

Nära det kustnära landskapet i Steninge, omringat av blomstrande sommarängar, har fotografen Maria Spann skapat sin egen lilla oas. Här, i sitt Attefallshus på 30 kvadratmeter, njuter hon av lugn och ro, omgiven av de ting som betyder något särskilt för henne. Vi besökte Maria för att få en inblick i hennes charmiga Enkelrum, och för att prata om hennes favoritdetaljer.

Enkelrum: När ditt Enkelrum kom på plats- vilka objekt flyttade du först in med och varför?

Maria: Det första jag gjorde var att gå in i diverse uthus på min mammas tomt och hämta fram godsaker jag spanat in: ett gammalt köksbord med Perstorpsskiva, medicinskåp som suttit och rostat i vår gamla ute-dusch, String-liknande vägghyllor i teakfanér, hatthylla i metall och krom och två gamla pallar min pappa använde i sin verkstad när jag var barn. Så fint att gå på “loppis” hos mamma och jag älskar kontrasten med det splitternya, moderna Enkelrummet och dessa gamla skeva prylar som bara legat och väntat på mig!  

Attefallshus 30 MS interior

Attefallshus 30 MS 2

Attefallshus 30 MS interior1

»Jag älskar att ha ett alldeles eget utrymme där det inte finns för mycket prylar och stök, utan bara väl valda, vackra ting som fyller en funktion«

Attefallshus 30 MS interior7

Attefallshus 30 MS interior4

Attefallshus 30 MS interior6

Enkelrum: Vad tillför Enkelrum till ditt liv?

Maria: Vi byggde attefallshuset på en äng på min mammas tomt för att bo i när vi hälsar på henne och jag älskar att ha ett alldeles eget utrymme där det inte finns för mycket prylar och stök, utan bara väl valda, vackra ting som fyller en funktion.

Enkelrum: Är det något mer du vill tillägga om ditt Enkelrum?

Maria: Vårt Enkelrum har inget kök, utan bara två små sovrum, vardagsrum och badrum. Sovrummen är verkligen små, men helt perfekta – I varje rum finns det plats för en enkelsäng, sänglampa, nattduksbord, spegel och förvaring under sängen. Redan från början var planen att så småningom lägga till ett Enkelrum med kök och ett större sovrum och det ser jag verkligen fram emot!

Attefallshus 30 MS 1

Attefallshus 30 MS interior5

Attefallshus 30 MS interior2

Attefallshus 30 MS interior3

Attefallshus 30 MS 2

Om Maria och hennes Enkelrum

Namn: Maria Spann

Yrke: Fotograf

Enkelrummodell: Attefallshus E30 (som senare ska sammanlänkas med en E38/E34)

Följ Maria på Instagram: @Mspann