tomt för fritidshus japandi svart

Att tänka på när du väljer tomt för fritidshus!

Mer mark, mindre hus. Våga drömma stort och tänka litet, när du letar tomt för fritidshus eller ditt nya nedskalade boende. Detaljplanerade tomter har sin byggrätt, men du måste inte maxa byggandet. Börja med så mycket rum som du behöver för det och dom som du gör plats för. När du väl har byggt och anslutit ditt hus på din tomt (oavsett storlek) kan du enkelt bygga till, i den takt som passar dig.

Satsa på en tomt som passar dina långsiktiga planer.

Kom igång att leta tomt för fritidshus eller boende

Oavsett om du ska inta bostadsmarknaden, tillfälligt eller långvarigt lämna stan och komma närmre naturen, odla och bli mer självförsörjande eller om ett hus är drömmen om hur du vill leva varje dag. Här kommer tips och råd om hur du går vidare i jakten på den perfekta tomten för dig.

Sätt ramen

Kolla kartan, och bestäm ett eller flera områden där du kan tänka dig att bo eller placera ditt fritidshus.

Gör research

Tomter för fritidshus finns att hitta hos mäklare, annonssajter som Hemnet och Booli, husleverantörer (som Enkelrum!), kommuner eller direkt via privatpersoner som har styckat av sin tomt. Läs på om kommunens framtida planer för områden du är intresserad av. Ta en genväg och kontakta oss för att upptäcka handplockade naturnära tomter på Öland, Gotland, Blekinge och Jönköping/Skövde som är till salu.

Åk på utflykter

Titta på många tomter för fritidshus eller boende. Alltid lär du dig något om områdena du är intresserad av och får en klarare bild av vad du själv vill och inte vill ha, tänk på markförhållanden, detaljplaner, väderstreck, och vilka faciliteter som finns i närheten. Mäklare, grannar och markägare som du möter har ofta värdefull input.

Tänk budget

När du köper tomt för fritidshus eller bostad tillkommer ofta kostnader för markarbete, sophantering, indragning och anslutning av vatten, avlopp, el och internetuppkoppling. En sjönära tomt med attraktivt läge är dyrare i inköp, men behåller sannolikt sitt värde. En härligt avskild tomt nära skog kan ligga långt ifrån kommunala anslutningar och kräva egna kostsamma lösningar av exempelvis vatten och avlopp. Ha koll på kalkylen, och väg in detta när du bedömer tomtens pris.

Låt läget avgöra

Tänk på faktorer som är viktiga nu och på sikt. För fritidshuset kan avståndet avgöra om ni faktiskt kan ta långhelgerna som ni drömmer om med fredagsjobb från stugan, och om ni kan åka dit ofta nog för att få odlingarna att överleva fram till sommarsäsongen. För bostadshuset, kan ett charmigt lantligt läge, om ni planerar att blir fler i familjen, kräva mer i det fall förskola, skola och aktiviteter ligger långt borta.

enkelrumlanga gotland svart enkelrum
Ett eget Enkelrum på Gotland? Upptäck tomter för fritidshus i Västergarn, 300 meter till hamnen med badbrygga och strand. På cykelavstånd från Tofta och Klintehamn där service finns i form av mataffärer, bageri, bibliotek och vårdcentral och enkel bussförbindelse till Visby. Kontakta Mia!

Hur hittar jag min drömtomt?

Hitta drömtomten för fritidshuset genom att höra av dig till oss! För dig som söker en lummig kust- eller sjönära tomt på Öland, Gotland, i Blekinge och kring Jönköping/Skövde. Kontakta Mia Rydén (+46768548625) som förutom Enkelrum, säljer handplockade tomter i just dessa områden. Tomterna varierar i storlek och kan användas för att bygga ditt önskade fritidshus.

Få hjälp med en kalkyl för din tomt med ditt Enkelrum på. Ta chansen att förvärva en tomt för ditt fritidshus, och låt oss hjälpa dig utforma ditt hus.

När du har din tomt och står redo att börja bygga ditt drömhus, ladda ner Enkelrums guide till ett enklare liv. Så hjälper vi dig att få huset på plats!

fritidshus modernt Nest
Söker du sjöläge utanför Karlskrona? Förvärva en av fyra sjötomter på 3-5000 kvm i byn Sjunnanmåla vid sjön Sidlången. Kom närmre naturen med naturtomt som har utrymme för avskildhet och avkoppling bland tall och lövträd. 6 mil till Kalmar och Växjö och knappt 3 timmar från Malmö. Kontakta Mia!