svart attefallshus 25 kvm i funkisstil

Attefallshus 2 år efter regeln

Attefallshusets historia började den 2:a Juli 2014 då riksdagen klubbade igenom beslutet. Huset uppkallades efter den dåvarande bostadsministern Stefan Attefall. Det första attefallshuset från Enkelrum levererades kort därefter. Titta tillbaka tillsammans med oss och se när  TV 4 var med när ett  det första attefallshusen levereras!  

Vad händer idag med attefallshus 2 år efter regeln?

När lagen om attefallshus trädde i kraft ställde man sig frågan om detta småhus skulle bli lika vedertaget som friggeboden, men enligt oss har det verkligen blivit det! Under de här två åren har vi sett en ökad efterfrågan på attefallshus både som komplementbyggnad men även som komplementbostadshus, och vårt attefallshus E25 har blivit en av våra bästsäljande modeller. Idag står Enkelrums attefallshus runt om i hela Norden. Det populära huset används för såväl privatbruk som offentligt bruk. 

Reglerna för attefallshus har klarnat under åren för många men fortfarande finns en del frågetecken. Ni kan läsa mer om regler och vad man ska tänka på inför ett köp här. En viktig sak att tänka på är att vara ute i god tid då bygganmälan till kommunen kan ta tid.

Vi är spända på se attefallshuset fortsatta historia och vill passa på att önska er alla en trevlig sommar!

Själva har vi begränsad bemanning och sommartider fram till 2016-08-08, vi ser fram emot en spännande höst!