Bra utsikter för miljön med träfönster!

Bra utsikter för miljön med träfönster!

Genom att välja träfönster i ditt hus gör du både dig själv och miljön en tjänst. Förutom den genuina känslan som naturmaterial ger, får du med träfönster goda isolervärden och du kommer att kunna njuta av din utsikt genom samma ruta i över 40 år. Men vad är det som gör träfönster värda jobbet, när det finns underhållsfria alternativ i plast? Svaret stavas hållbarhet!

Både trä- och plastfönster finns i mängder av färger, former och prisklasser, och kan erbjuda goda isolervärden. Den stora anledningen till att en del idag väljer plastfönster framför trä är det obefintliga behovet av underhåll. Och visst är det skönt att kunna tillbringa mer tid i hängmattan, men samtidigt som plastfönsterna är lättskötta går de oftast inte att fixa till om de är skadade – utan måste bytas helt. Onödigt slit och släng kan tyckas. Väljer du istället träfönster, och lägger lite tid på att vårda och bevara dom, så har du gjort ett hållbart val i sann miljökämparanda.

E20instagramHållbarhetsfördelar när du väljer träfönster!

  • Lång livslängd – träfönsterna kan överlåtas till barnbarnsbarnen, så länge de får rätt underhåll och renovering
  • Materialet kan återvinnas – visserligen ofta som bränsle men varför inte använda som en ram eller en sänggavel à la Ernst Kirchsteiger, inspo på bild nummer 9 i denna artikel.
  • Klimatsmart – tack vare att trävirket innehåller kol, så är ditt träfönster en koldioxidsänkare i atmosfären så länge det sitter i byggnaden
  • Goda isolervärden – Låga u-värden innebär bättre värmeisolering och gör det trivsammare för dig att betala elräkningen

Hållbarhetstänk i ditt Enkelrum

I våra Enkelrum är valet av fönster glasklart. Vi förser alla våra Enkelrum med isolerglasfönster i trä från Traryd fönster, tillverkade i Sverige av det finaste virket. För med bra virke från början, slipper du problem i längden. De fönster vi sätter in har dessutom en energimärkning av EQ Window, som intygar att fönsterna möjliggör en låg energiförbrukning genom låga uppvärmningskostnader, samtidigt som de hjälper dig att göra en insats för miljön då de minskar dina koldioxidutsläpp. Ett utmärkt fönsterval för dig som vill vara kompis med miljön!

fönsterträ

Du har väl inte missat att årets Enkelrum har större träfönster än tidigare? Precis som vår fönsterleverantör älskar vi nämligen att bygga med ljus. Nästan lika mycket som vi älskar att bygga med trä!

Läs om 2019 års Enkelrum här, eller kontakta oss på 08-578 55 90 om du vill veta mer!