Enkelrum på utställningen Colour Emotions under Stockholm Design Week

Under andra veckan i februari kommer Stockholm flockas av besökare från hela världen som har kommit för att se det senaste trenderna inom skandinavisk design på Stockholm Design Week.   

StockholmdesignweekStockholmdesignweekStockholmdesignweek

Designveckan (Stockholm Design Week) är initierad av den världskända möbelmässan (Stockholm Furniture and Light Fair) och är en vecka fylld av designrelaterade events, möten, utställningar och vernissager som pågår runtom i staden samtidigt som möbelmässan.  

Utställningen Colour Emotions är ett färgsprakande event som presenteras för tredje året i rad under designveckan. Curator och medverkande konstnär för Colour Emotions är inredningsdesignern och färgexperten Sara Garanty som i år har bjudit in åtta kvinnliga designers från olika design- och konstdiscipliner att tolka årets tema Broken Illusions. Utställningen äger rum 10-19 februari på vackra Hallwylska Museet på Hamngatan mitt i Stockholm, där de färgsprakande installationerna kontrasteras i den historiska omgivningen. 

Enkelrum kommer som samarbetspartner för Colour Emotions att ställa ut E15 som stylas och inreds enligt utställningens tema. Portarna öppnar för allmänheten den 10 februari och visningen pågår fram till den 19 februari. Ett perfekt tillfälle för dig som vill se mer av Enkelrum samtidigt som du utforskar den fantastiska utställningen som dessutom är helt gratis!

colour emotions

Medverkande kreatörer tillsammans med Sara Garanty: Fanny Ollas (keramiker), Lisa Hilland (möbelformgivare), Maxjenny (modedesigner), Hanna Werning (formgivare), Katarina Hornsjö (konstnär), Malin Bobeck (textilkonstnär) samt Maria Skeppström & Charlotte Rheyneuclaudes (skådespelare och manusförfattare).

För mer information om årets utställning läs här. För dig som är nyfiken på designveckan och de andra eventen som sker runtom staden utöver Colour Emotions finns en katalog att ladda ner här.   

colour emotions

Snabbfakta

Vad? Colour Emotions – En färgsprakande utställning under Stockholm Design Week och möbelmässan. 

När? Utställningen pågår 10-19 februari. Öppettider tisdag-fredag 12-16, lördag-söndag 11-17. Fri entré. 

Var? Hallwylska museets innergård, Hamngatan 4, 111 47 Stockholm.