Så botar du vintertröttheten med 5 enkla knep

I Sverige lider många av oss av SAD (seasonal affective disorder). Det betyder kort och gott att vårt humör påverkas negativt av årstidsväxlingar och då särskilt när vintermörkret kommer krypandes. Men det finns faktiskt enkla knep att ta till för att motverka vad vi i Sverige kallar för årstidsdepression. Nedan följer 5 knep.

1. Ta vara på naturen

Ta vara på det som naturen ger och pynta med skogsfynd! Att ta in naturen i hemmet har en lugnande och läkande effekt.

natur inomhus interior
Ger du dig ut på hösten: Leta kottar, ekollon och granris.

2. Fixa din egen ljusterapi

Det finns flera lampor på dagens marknad som har för avsikt att imitera solen och ge energi till oss trötta nordbor. Till exempel så har Philips  och Nutrilight  tagit fram en serie lampor som ger dig möjlighet till ljusterapi hemma och till ett mer naturligt uppvaknande. Fler intressanta initiativ för detta hittar du i artikel från Frame Magazine här.

ljuterapi interior
För ännu bättre sömn, addera luftrenande växter som Aloe Vera, Murgröna eller Fredskalla i sovrummet.

3. Skapa energi med färg & textil

Inred med textilier som skapar och ger energi. Tänk varma färger och mönster som gör dig lycklig och lätt i sinnet!

4. Maximera ljusinsläppet

Det naturliga ljuset är också viktigt att ta vara på, skippa mörka, tunga julgardiner och maximera ljusinsläppet. Kolla in Gotain som som syr upp alla sina gardiner i egen ateljé i södra Sverige, du hittar dom bland våra partners.

5. Städa & rensa

Det är faktiskt bevisat att öppna ytor och rena miljöer hjälper dig att finna ett inre lugn och gör dig till en gladare människa. Dessutom är städningen i sig terapeutisk! Om du behöver hjälp med att veta var du ska börja rekommenderar vi dig att läsa ‘Hejdå saker: konsten att bli lyckligare genom minimalism’ av Fumio Sasaki. Du hittar boken här.

Lycka till!