attefallshus 30 kvm utan bygglov

På onsdag bestämmer riksdagen om 30 kvadratmeter Attefallshus – men de nya 30 kvm ställer krav på bostad.

“Många kommer bli besvikna” skriver SVD i sin senaste artikel om de nya bestämmelserna kring attefallshus 30 kvm som ska klubbas i riksdagen på onsdag den 15 januari. Den besvikelse som SVD syftar till är att de nya 30 kvm till skillnad från dagens attefallshus på 25 kvm måste fungera som självständiga bostäder och därför uppfylla alla kraven därtill. Du som tänkt bygga gästhus eller komplementhus kan alltså inte använda dig av de nya 30 kvm reglerna utan då är det fortfarande 25 kvm som gäller. Alternativt att söka bygglov. Den nya regeln hoppas kunna leda till fler attefallshus som bostäder och vara en av lösningarna till bostadskrisen. Läs mer om bakgrunden till det utökade attefallshuset här och vad som tidigare sagts om husen av arkitekten Thomas Sandell här

Enkelrum kommer att finnas i två attefallshus 30 utföranden.

Enkelrum kommer erbjuda två olika alternativ för dig som vill använda ditt attefallshus som bostad som vi släpper under veckan. Enkelrum 30 som attefallshus är ordentligt isolerade för året runt-boende och fungerar utan problem som självförsörjande hushåll liksom alla våra större modeller (25 kvm-38 kvm). Använd ditt E30 som uthyrningshus med alla bekvämligheter inkluderade. Eller varför inte, följ drömmen om att bo enkelt med den lilla familjen i ett nedskalat boende som inte utelämnar några bekvämligheter.  

attefallshus30tillgangligtTill ditt Enkelrum som attefallshus 30 kvm kommer du kunna välja sadeltak eller pulpetttak.

För leverans under våren/sommaren 2020 är det hög tid att börja kika på vilket utförande du önskar och tillsammans med oss förbereda de underlag som krävs för din bygganmälan till kommunen. Kontakta oss!