Aluminiumprofil trafonster och fasad i jarnvitriol

Ett bättre Enkelrum för framtiden.

Varje Enkelrum som levereras är unikt och inspirerar oss till att ständigt utvecklas. Såhär i slutet av året tar vi tillfället i akt att utvärdera och besluta hur vi ytterligare kan förfina våra husmodeller och erbjuda dig ett ännu bättre Enkelrum 2020. Detta år har vi lagt ett extra fokus på miljö och den lokala tillverkningen som alltid varit en naturlig del i vår verksamhet. Vi har vridit och vänt på varje liten del och detalj i Enkelrummet och jobbat med att hitta ett alternativ som följer samma värden och tankar som ligger bakom våra Enkelrum: Design, Kvalité, Gediget hantverk och lokaltillverkat.

Några av våra nyheter för 2020:

Utökad produktion i Sverige

Sedan starten har den lokala och nationella tillverkningen av våra Enkelrum haft stor betydelse. Genom att bygga husen i Sverige har vi under alla år kunnat kontrollera minsta detalj in på djupet, något som resulterat i att vi gång på gång inte bara levererar ett hus, men ett gediget hantverk där minsta detalj har noga uttänkt estetisk- och funktionell mening. Nytt för 2020 är en utökad produktion i Göteborg där Enkerlum byggts sedan starten 2006.

Vägg & Golv som håller sig fint i många år!

Alla paneler är numera hyvlat gran från de svenska skogarna, som hyvlas i vårt snickeri. Alla Enkelrum tillverkas av högkvalitativa svenska trävaror. För att minimera spill och hålla en tydlig identitet används samma panel både i interiör, i tak och på exteriör. Panelen levereras, även den, från lokala hyvlerier.

För de massiva furugolvet har vi valt tillverkarare från svenska leverantörer (Moelven, Svedenträ) med svenska råvaror från Sverige av bästa kvalité. Massivt trägolv ger dig ett naturligt golv med liv och värme och våra leverantörer har lång erfarenhet och tillverkningsprocesser som är miljöcertifierade och deklarerade i flera kategorier.

Flexibilitet och personlighet

Badrum- och Kökslösningarna har setts över och optimerats. Bland annat kan du kan nu välja mellan tre olika kökslösningar framtagna av vår arkitekt och designer. Detta för att du ska enklare ska kunna göra ditt Enkelrum till ditt!

Svenska träfönster i Enkelrum specialmått

Traryds träfönster är designade för att vara enkla och eleganta, utan att spara in på säkerhet eller funktionalitet. Serien vi använder i våra Enkelrum är framtagna specifikt för våra Enkelrum för maximalt ljusinsläpp, tillverkade av senvuxen tall från södra Norrlands breddgrader. Läs mer om våra fönster och hållbarhetstänket här

Miljöcertifierad el

Eluttag, strömbrytare, dimmers osv. kommer numera från det norska företaget Elko. Produkterna följer en modern design och håller en hög kvalité och tillverkas i Norge. Läs mer om Elko och deras miljötänk här

Låt oss ta fram din offert innan första februari så har du möjlighet till att beställa nästa 2020 förfinade Enkelrum till 2019 års priser. 

Kontakta oss för din personliga offert!

attefallshus i lärkträ och hållbara material.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Läs fler inlägg

bastuhus oland blev en drom

Bastuhus på det finska viset

Paret från Kungsholmen i Stockholm hade länge gått och funderat på något som ytterligare kunde bidra till ökat lugnt på

vackert attefallshus med sadeltak

Mångsysslarens hemmakontor - S34

När Jacob behövde ett hemmakontor blev ett sadeltakshus från Enkelrum lösningen. För en egenföretagare och arbetsterapeut lämnar ett S34 plats för både skrivbord, lager, träningsredskap, mottagningsrum och toalett. Vid behov kan huset agera gästhus, och på sikt ett tillhåll för familjens yngre medlemmar.

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E34

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

attefallshus med sadeltak blickar ut över landskapet

Lofthuset med utsikt - S25

Familjen fastnade för ett lofthus från Enkelrum med de karaktäristiska fönsterpartierna placerade på gaveln. Huset med havsutsikt inrymmer badrum och sovloft för gäster. För att få Enkelrummet att linjera med huvudhuset anpassades ytterfasaden med lockpanel som målades i familjens egen valda kulör, och taket försågs med ett handvalmat aluzinktak.

E34 med utsikt over kullarna

Familjen och friluftshuset - E34

Till tomten belägen i västgötska skogarna valde familjen ett Enkelrum som går i naturens tecken. Med ytterpanel i sibirisk lärk, fönster i specialutförandet furulasyr och innerväggar klädda i plywood ville familjen sätta sin egen prägel på fritidshuset som inrymmer både badrum, kök och sovplatser för hela familjen.

Fritidshus med bastu

Bastuhus på det finska viset - E34

Invigningen av bastuhuset på Öland skedde sommaren 2018 då Marjuts bror och svägerska från Finland kom och hälsade på. Att kombinera gäststuga med bastu är i Finland snarare regel än undantag och enligt Marjut köper alla i Finland bastu innan de köper bostadshuset….

stina och muslihuset

Stina och müslihuset - E25

Det började hemma i köket för 15 år sedan och idag har Stina Wallenbeck och hennes familj ett eget produktionskök på tomten som omsätter en halv miljon. I ett Attefallshus i Varberg produceras nu 2500 kilo müsli varje år.

Anneli ateljen

Anne-Li och ateljén - E25 Loft

I ett rött Attefallshus med loft på Värmdö skapade sig Anne-Li en plats dit hon kunde gå för målning, kreativitet och kontemplation. Det blev den ateljé hon alltid drömt om.
“Alla borde få ha ett sånt ställe, det är så otroligt mycket värt att få ha sitt eget space, oavsett varför man vill gå undan’ säger hon…

nyckelfärdiga fritidshus i hållbara trä material

Familjen och skärgårdshuset - E20

På en fram till nyligen oexploaterad ö mitt i Stockholms skärgård hittade familjen Carendi sin drömtomt, det enda som saknades var ett prisvärt hus. Något som enkelt löstes med två hus från Enkelrum. För att inrymma hela familjen beslutade sig Isabel och Anders för ett fritidshus och ett attefallshus, som binds samman med ett inbjudande trädäck mellan bergsknallarna.

poolhus från enkelrum upplyst natt

Poolhuset med havsutsikt - E20

Poolhuset från Enkelrum anpassades med en dubbeldörr i fronten och extra många vädringsfönster bak – allt för att göra den fantastiska utsikten rättvisa. Förutom omklädningsrum och relaxdel har poolhuset en härligt bastudel där paret kan sitta och filosofera och se segelbåtarna glida förbi i fjärden nedanför.

Anna staende framfor sin atelje

Anna och syateljén - E15G

Idag är hon inne på sitt fjärde år med Enkelrum. Hon gläds åt att ha sin vinterbonade verkstad på nära håll. Det är bara att springa de åtta metrarna över gräsmattan när hon får en idé som måste prövas genast. I Enkelrummet väntar provdockan…

E15 kontor vår

Kristina och kontoret - E15

En höstdag kom E15 och lyftes på plats med mobilkran. Veckan efter började det inredas och några dagar senare var det dags för inflyttning. Kristina tycker det är fantastiskt skönt att komma bort från huset och kunna gå in på sitt egna kontor där allt har sin plats. När dagen är slut så låser hon och går ”hem”…

bonava visningsbod E15

Bonava visningsbod - E15

Bostadsutvecklingsföretaget Bonava önskade sig en inbjudande visningsbod för möten med konsumenter och investerare. Den skulle stå i perioder på deras olika byggarbetsplatser. Ett flyttbart Enkelrum som målades i Bonavas egen kulör blev lösningen. För projektet utvecklades en speciell lyftanordning som byggdes in i konstruktionen och gjorde boden till det mest mobila Enkelrummet hittills.

bastuhus med utsikt

Bastuhuset vid vattnet - E15

Strax innan jul för snart tre år sedan anlände Rickards bastuhus. Han valde Enkelrums färdiga bastupaketet med kvalitetsartiklar från Exacta, och gjorde huset personligt med extra glasdörrar i fronten. En enkeldörr till bastun för snabba dopp under kalla årstider, och en dubbeldörr till relaxdelen för att öppna upp under varma sommarkvällar.

bjorn och skrivstugan

Björn och skrivstugan - E10

Den norske författaren Björn blev less på resvägar i oväder. Istället bestämde han sig för ett E10 i trädgården. Skrivstugan reste nyckelfärdig på en trailer hela vägen från Göteborg till nordligaste Stavanger…