Enkelrum x Interesting Times gang bord Aibio

Enkelrum visar Biofilisk design av Interesting Times Gang under Stockholm Creative Edition.

ENKELRUM SHOWROOM 24 MAJ – 27 MAJ 2023

Med pop-up utställning av möbler och inredningskoncept hos Enkelrum under Stockholm Creative Edition vill stockholmsbaserade designstudion Interesting Times Gang uppmärksamma problemen med avfall i vår konsumtionskultur och skapa bättre vägar framåt för nya system och produktionsmetoder för cirkularitet inom design.

Stockholm Creative Edition är en ny årlig oberoende designfestival som visar en välkurerad samling av det bästa inom nordisk design och hantverk. Årets tema är Hey Future! och kommer bjuda på visioner och intiativ som driver designvärlden framåt.

Runtom Stockholm 24-27e maj kommer progressiva och lokala initiativ inom möbler, konst, hantverk och mode visas upp i utställningslokaler, pop-up-lokaler och andra platser.

Enkelrum som tidigare stöttat designintiativ och utställningar från Anna Harström, Crooked Concept, Bennysgotwood och Karin Sten AI, kommer under denna vecka ge plats för designstudion Interesting Times Gang med en pop-up utställning där restprodukter och biomaterial fått nytt liv i möbler och inredningskoncept genom modern teknik. Genom att omvandla det som annars skulle vara avfall till användbara och vackra objekt som dessutom är 100% återvinningsbara, vill Interesting Times Gang leda vägen mot en mer hållbar framtid som visar att design kan vara funktionell, estetiskt tilltalande och cirkulär.

För pop-up utställningen hos Enkelrum under Stockholm Creative Edition kommer Interesting Times Gang att ha premiär för ett biofiliskt interiördesignkoncept kallad LOOM, tillverkad av Mycel (den vegetativa delen hos svampar), och JUGOSO, skapat av 3D-utskrivna apelsinskal. Båda koncepten framtagna för den skandinaviska fastighetsägaren OBOS Living lab.

LOOM och JUGOSO får även sällskap av tidigare inredningskonceptet Kelp Collection och Aibio, världens kanske första AI designade soffbord.  

Kelp Chair green

Kelp Collection

Kelp Collection är sittmöbler (stol, barstol, pall och bänk) tillverkade av återvunnen båt- och fiskeutrustning såsom rep och fisknät, vilket ger den dess gröna färg. Detta kombineras och binds samman med träfiber, en återvunnen FSC-certifierad biprodukt från sågverksindustrin. Kollektionen är 100% återvinningsbar, producerad i Sverige och kan malas ner för att skapa nya biobaserade material som kan återanvändas om och om igen, för att skapa helt nya objekt inom en sluten designcykel, något som också eftersträvas i alla Interesting Times Gang:s projekt.

Kelp chair back

Kelp chair fishnet green

Kelp chair är inspirerad av den svenska skärgården med böljande linjer och en organiskt svängande silhuett som efterliknar formerna hos havsvegetation.

Aibio biophilic design table

Aibio table detail

Aibios organiska form är genererad med hjälp av AI algoritmer och efterliknar naturens bekanta former men ändå annorlunda.

Enkekrum studio showroom

Address Utställningen finns att se i Enkelrums lokal på Rehnsgatan 3 i Stockholm 24e-27e maj

Öppetider:

Onsdag 12-22, torsdag 12-19, fredag 12-20 och lördag 12.00-16.00

Vernissage: Onsdag 24e maj kl 16.00-22.00
RSVP: https://www.itg.studio/sce23

För mer information https://stockholmcreativeedition.com/exhibitor/interesting-times-gang/

Instagram

@stockholmcreativeedition

@itg.studio

@enkelrum